Vin rosu sec Faurar Rosu de Ceptura Davino 0.75L
Distributie Davino
2014 a debutat prin conditii nu tocmai prielnice. Temperaturi anormal de mari de +15˚C in luna ianuarie si o primavara rece si ploioasa au dus la o pornire in vegetatie mai putin convingatoare. Cu toate ca datoritå acestor conditii a existat o presiune de boli specifice vitei de vie, toamna lunga si calduroasa a facut totusi ca vegetatia sa recupereze. Strugurii din anul 2014 au ajuns la o maturitate echilibrata si la o calitate inalta. Culesul s-a intins pe traditionalele doua luni de campanie. Chiar daca anul 2014 a fost unul blamat de catre producatorii de vin, noi contrazicem aceasta teorie si recomandam puternic ca vinurile rosii din acest an sa fie urmarite. Mai mult, calitatea strugurilor ne-a permis ca incepand cu acest an de recolta sa adoptam o noua directie in vinificarea sortimentelor albe care, in opinia noastra, pune in valoare terroir-ul Cepturei.
Soiurile sunt vinificate separat dupa o tehnologie clasica de fermentare pe bostina, in vase de inox de 150 Hl la 24-26˚C, timp de 19 zile la Merlot, 21 zile la Cabernet si 14 zile Feteasca Neagra. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. 30% din vin este maturat exclusiv in vase de inox, iar 70% este maturat timp de 8 luni in barique de stejar romanesc la al doilea ciclu de utilizare.
Recomandari culinare: se poate consuma alaturi de carne de porc, vita sau miel, paste, pizza, branzeturi imbatranite mediu.
TEMPERATURA DE SERVIRE RECOMANDATA: 18 °C
Cod produs: Davi0003
Acest produs nu mai este la vanzare
Comenzi telefonice: 0742239015,
Descriere
2014 a debutat prin conditii nu tocmai prielnice. Temperaturi anormal de mari de +15˚C in luna ianuarie si o primavara rece si ploioasa au dus la o pornire in vegetatie mai putin convingatoare. Cu toate ca datoritå acestor conditii a existat o presiune de boli specifice vitei de vie, toamna lunga si calduroasa a facut totusi ca vegetatia sa recupereze. Strugurii din anul 2014 au ajuns la o maturitate echilibrata si la o calitate inalta. Culesul s-a intins pe traditionalele doua luni de campanie. Chiar daca anul 2014 a fost unul blamat de catre producatorii de vin, noi contrazicem aceasta teorie si recomandam puternic ca vinurile rosii din acest an sa fie urmarite. Mai mult, calitatea strugurilor ne-a permis ca incepand cu acest an de recolta sa adoptam o noua directie in vinificarea sortimentelor albe care, in opinia noastra, pune in valoare terroir-ul Cepturei.
Soiurile sunt vinificate separat dupa o tehnologie clasica de fermentare pe bostina, in vase de inox de 150 Hl la 24-26˚C, timp de 19 zile la Merlot, 21 zile la Cabernet si 14 zile Feteasca Neagra. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. 30% din vin este maturat exclusiv in vase de inox, iar 70% este maturat timp de 8 luni in barique de stejar romanesc la al doilea ciclu de utilizare.
Recomandari culinare: se poate consuma alaturi de carne de porc, vita sau miel, paste, pizza, branzeturi imbatranite mediu.
TEMPERATURA DE SERVIRE RECOMANDATA: 18 °C
Caracteristici
Tara origine | Romania |
Producator | Davino |
Soi | Merlot Cabernet Sauvignon Feteasca Neagra |
Tip | Rosu sec |
Cantitate neta (kg/buc/l) | 0.75 |
Alcool % | 14.2 |
Litraj | 0.750 Litri |
Tip ambalaj | Sticla |
Conditii pastrare | A se pastra la loc uscat si rece. |
Sugestii de utilizare si/sau precautii (Mentiuni legale) | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Opinii
Aceasta actiune necesita acceptarea cookie-urilor, conform GDPR
Alerta de pret
Produse similare
Smerenie 3 soiuri (Shiraz,Pinot Noir,Dornfelder) 0.75L
Smerenie 3 soiuri (Shiraz,Pinot Noir,Dornfelder) 0.75L
15779 Lei