Serve Cuvee Charlotte S. 0.75L
Descriere
Vinurile alese pentru Cuvée Charlotte sunt selectionate cu deosebita grija: incepand cu parcelele unde se coc strugurii, care au varste de peste 10 ani si expunere optima, si beneficiind de o urmarire mai atenta pe perioada de vegetatie. Ele sunt vinificate in vase de beton, prin metoda traditionala (scufundarea manuala a caciulii, macerare postfermentativa, recuperare doar a vinului ravac, fara presare). Fermentatia secundara (malo-lactica) se face in baricuri cu varste intre 1 si 3 ani, iar maturarea in baric dureaza intre 8 si 12 luni, depinzand de soi (Feteasca Neagra petrece mai putin timp in contact cu stejarul, Cabernetul Sauvignon-ul mai mult). Pe masura ce vinurile isi desavarsesc maturarea, sunt trase din baricuri in vase mici de inox unde asteapta ca intreg lotul sa fie gata pentru asamblarea finala. Aceasta operatiune poate dura si 12 luni, de calitatea ei depinzand potentialul de invechire al vinului. Intreg lotul se imbuteliaza intr-un singur tiraj si nu sufera conditionari majore; am ales sa lasam Cuvée Charlotte sa se exprime in forma lui naturala. Maturarea la sticla dureaza minim 9 luni. Poarta numele fiicei celei mari a fondatorului firmei, Contele Guy de POIX.
Va recomandam sa il serviti langa meniuri cu carne rosie, cum ar fi vita argentiniana la gratar, miel la cuptor, vanat.
TEMPERATURA DE SERVIRE RECOMANDATA: 18-19 °C
Caracteristici
Tara origine | Romania |
Producator | Crama S.E.R.V.E. |
Soi | Cabernet Sauvignon, Feteasc? Neagra, Merlot |
Tip | Rosu sec |
Alcool % | 14.5 |
Litraj | 0.750 Litri |
Tip ambalaj | Sticla |
Conditii pastrare | A se pastra la loc uscat si rece. |
Sugestii de utilizare si/sau precautii (Mentiuni legale) | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Opinii
Aceasta actiune necesita acceptarea cookie-urilor, conform GDPR