Faurar-Rose de Ceptura 0.75 L
Descriere
Anul 2016 a insemnat, din punct de vedere climatic, un balans catre temperaturi mai putin extreme si cu un regim hidric destul de abundent, in special in prima parte a anului. In peisajul zonei, aceste aspecte s-au tradus prin echilibru si liniaritate in derularea tuturor fazelor de dezvoltare, fara blocaje fiziologice, cu o buna acumulare de arome, insotita de pastrarea unei bune aciditati, in special in ceea ce priveste soiurile albe. Soiurile de struguri rosii au fost si ele favorizate de toamna frumoasa si lunga, iar lipsa blocajelor fiziologice, provocate in special de perioadele caniculare de peste vara, a condus la atingerea unei maturitati fenolice de exceptie.
Este obtinut prin vinificarea in alb a strugurilor rosii din soiurile Cabernet Sauvignon si Merlot recoltati la maturitate deplina. Pentru fermentare sunt folosite musturi obtinute atat prin metoda “saignee” de separatie gravitationala, cat si musturi separate prin presare pneumatica. Maceratia peliculara este facuta la 12-15˚C, timp de 1-3 ore, urmata de decantare statica la 5˚C timp de 24 ore. Fermentare in vase de inox de 100 Hl. Maturare in vase de inox.
Recomandari culinare: se poate consuma alaturi de aperitive, peste, fructe de mare.
TEMPERATURA DE SERVIRE RECOMANDATA: 10-12 °C
Caracteristici
Tara origine | Romania |
Producator | Davino |
Soi | Cabernet Sauvignon Merlot |
Tip | Rose sec |
Alcool % | 13.5 |
Litraj | 0.750 Litri |
Tip ambalaj | Sticla |
Conditii pastrare | A se pastra la loc uscat si rece. |
Sugestii de utilizare si/sau precautii (Mentiuni legale) | Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani. |
Opinii
Aceasta actiune necesita acceptarea cookie-urilor, conform GDPR