Vin alb sec Casa Isarescu Reserva Sauvignon Blanc 0.75L
Descriere
Strugurii Sauvignon Blanc sunt originari din vestul Franței, Valea Loirei, și din Regiunea Bordeaux. Cercetările sugerează o descendență din Savagnin, deși a fost de asemenea asociat și cu familia Carménère.
În secolul al XVIII-lea, vița de vie a fost încrucișată cu Cabernet Franc în vederea obținerii soiului Cabernet Sauvignon în Bordeaux. În secolul al XIX-lea, plantațiile din Bordeaux au fost de multe ori încrucișate cu Sauvignon Vert (în Chile cunoscut sub numele Sauvignonasse), cât și cu un descendent roz denumit Sauvignon Gris. În ciuda numelui apropiat, Sauvignon Blanc nu are nici o legătură cu mutația Sauvignon Rosé din Valea Loirei.
Vița de Sauvignon Blanc înmugurește de obicei târziu, dar strugurii se coc devreme, oferindu-i posibilitatea să performeze bine în zonele cu climat cald atunci când însă nu este expusă la călduri extreme.
Încalzirea globală a influențat soiul, determinând fermierii să culeagă strugurii mai devreme decât o făceau în trecut. În stadiul cel mai crud, strugurele este bogat în acid malic. Pe măsură ce se coace, strugurele dezvoltă arome de piper roșu și verde și își stabileste un conținut echilibrat de zaharuri.
Modul în care se obține un Sauvignon Blanc poate fi puternic influențat de deciziile luate în procesul de vinificație. Unii dintre acești factori sunt perioada de contact a mustului cu pielița strugurelui, precum și temperatura de fermentație. Producătorii de vin francezi preferă fermentația la cald (16-18°Celsius), care scoate în evidență nuanțele minerale.
Îmbătrânirea în butoaie de stejar poate influența mult vinul, rotunjind aromele și diminuând aciditatea ridicată naturală a strugurelui. Unii producători preferă fermentația în recipiente din oțel inoxidabil cu intenția de a menține intensitatea aromelor.
Caracteristici
Producator | Casa Isarescu |
Soi | Sauvignon Blanc |
Litraj | 0.750 Litri |
Opinii
Aceasta actiune necesita acceptarea cookie-urilor, conform GDPR