- Acasa
- VIN
- Vin rosu
- Vin rosu sec
- Domeniul Coroanei Segarcea
- Cabernet Sauvignon Prestige Domeniul Coroanei Segarcea
Cabernet Sauvignon Prestige Domeniul Coroanei Segarcea
Descriere
Recunoaştere internaţională:
Premii vintage 2008:
Aur - Quebec, Canada 2010 Selections Mondiales des Vin de Canada
Bronz - UK, 2011 Decanter World Wine Awards
Bronz - UK, 2011 International Wine and Spirits Competition
Lăudat: - UK, 2011 International Wine Challenge 2011, UK
Tipul vinului: Roşu, sec
Soiuri: Cabernet Sauvignon
Vintage: 2013
Metoda de vinificare:
Strugurii, recoltaţi manual, au fost curăţaţi de ciorchine şi suspuşi unei macerări-fermentări în vinificatoare cu piston, timp de 8 săptămâni. Pentru procesul de învechire au fost folosite butoaie franceze din stejar noi sau la a 2-a folosire, acesta durând o perioadă curpinsă între de 8 şi 18 luni, în funcţie de tipul butoiului.
Note de degustare:
Calitatea Cabernet-ului de Oltenia este deja binecunoscută, cea de pe podgoriile domeniul Segarcea nefăcând excepţie. O confirmare a calitatţii o reprezintă medalia de aur acordată în 2010 la competiţia Selections Mondiales du Vin, din Quebec, Canada. Vinul dispune de o paletă largă de arome, obţinute printr-o macerare de lungă durată (aprox. 8 săptămâni) şi o învechire în stejar de 8-12 luni. Acest proces de vinificare este responsabil şi pentru extracţia taninurilor şi a culorii adânci. Aromele variază de la gem la fructe proaspete şi vanilie, fiind resimţite atât la nivelul nasului cât şi la gust, unde taninurile echilibrate şi corpul atletic se îmbină perfect cu finish-ul amplu şi lung.
Temperatura de servire recomandată:
16-18º C. Este necesar ca sticla să fie deschisă cu jumătate de oră înainte de a fi servită iar vinul să fie decantat. Posibilele depozite certifică intervenţia minimală realizată asupra vinului.
Alcool: 13,5%
Zahăr rezidual: sub 2g/l
PH: 3,57
Aciditate: 5,9 g/l
Opinii
Aceasta actiune necesita acceptarea cookie-urilor, conform GDPR