BERE & CIDRU*( 1 )
ISTORIC: Berea este o băutură alcoolică obținută clasic din 4 ingrediente naturale: drojdie de bere, malt, hamei și apă. Există diverse clasificări ale berii. Conform celei mai cunoscute dintre acestea, berea se împarte în următoarele tipuri: Lager, Ale, Porter, Pilsner, Stout. Istoricii afirmă că berea a apărut acum cca. 6000 ani, cel mai probabil de la pâine care s-a udat și a început să fermenteze. Mesopotamia, Egiptul Antic, China, Babilonul se numără printre zonele producătoare de bere înaintea erei noastre. În 1516 apare Legea Germană a Purității, care spune clar că ingredientele berii trebuie să fie doar apă, orz și hamei. Deși comercializarea berii a început în anul 1200 d. Hr. în regiunile unde se află astăzi Germania, îmbutelierea berii a început abia în anul 1605.
ȘTIAȚI CĂ...? Dacă este consumată cu moderație, în limita a 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați, berea poate avea anumite beneficii pentru organismul uman, datorită ingredientelor naturale din care este obținută (surse de proteine, fibre, vitamine de tip B, antioxidanți, minerale, aminoacizi).